Sollie Muziek logo
0
0
0

Werkplaats fagotten

Bij Sollie Muziek zijn we gespecialiseerd in de reparatie van fagotten. Na de overname van fagot.nl (Maarten Vonk) hebben we nóg meer kennis en materiaal die we inzetten om je zo goed mogelijk tot dienst te zijn. Je kunt bij ons terecht voor onderhoudsbeurten, revisiebeurten, schadeherstel en complete restauraties. Uiteraard kan je ook bij ons terecht voor de aanschaf van een nieuwe fagot of voor alle fagot gerelateerde accessoires. Kijk hiervoor in onze webwinkel.

We behandelen je instrument met grote zorg en precisie. Zo wordt je fagot zowel voor als na de reparatie uitgebreid getest. We bespreken vooraf wat er aan je instrument moet gebeuren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wij werken met vaste basisprijzen voor onderhoud en revisie. Deze prijzen vindt je hieronder. Voor schadeherstel en complete restauraties maken wij eerst een offerte. Betreft het een schade die door de verzekering vergoed wordt? Dan maken we een schadedossier voor de verzekering.

OnderhoudsbeurtGroot onderhoudKlein onderhoud
Fagot:€ 285,00€ 120,00
Fagottino:€   110,00
Contrafagot:€ 405,00
Revisie
Fagot:€ 1100,00
Contrafagot:€ 1650,00

Klein onderhoud, groot onderhoud en revisie uitgelegd

Bij een kleine onderhoudsbeurt checken we de fagot op lekkende polsters, missende kurkjes/viltjes en maken we het instrument van binnen en van buiten schoon. Het instrument wordt niet volledig gedemonteerd. Een klein onderhoud is vooral bedoeld voor instrument die regelmatig worden onderhouden en aan een kleine opfrisbeurt voldoende hebben om weer een vol seizoen mee te kunnen.

Bij een groot onderhoud demonteren we de gehele fagot. De fagot wordt goed geolied vanbinnen en de olie krijgt een paar dagen de tijd om mooi in te trekken. Alle kleppen worden gepoetst/gepolijst en alle polsters worden schoongemaakt en behandeld. Indien nodig worden kurkjes/viltjes/polsters vervangen. Het instrument wordt daarna klep voor klep weer opgebouwd en afgesteld, zodat je weer een piekfijn instrument terugkrijgt.

Bij een volledige revisie wordt nagenoeg alles vervangen wat vervangen kan worden. Het instrument gaat wederom helemaal uit elkaar en wordt goed geolied. De toongaten worden geschuurd en opnieuw gelakt. Alle polsters, kurkjes en viltjes worden vervangen en ook de tapkurken/draad wordt vervangen. Ook bij revisie wordt het instrument klep voor klep opgebouwd en afgesteld en wordt het instrument uitgebreid getest op stemming en toon.

Verdere vragen? Bel, app of mail gerust!

CONTACT

Sollie muziek
Zuidvliet 282
8921 ET Leeuwarden
06-40254651
info@solliemuziek.nl

OPENINGSTIJDEN

Onze winkel en werkplaats zijn op afspraak geopend. Voor een afspraak bel of Whatsapp naar: 06-40254651, of mail: info@solliemuziek.nl
 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram