Mijn eigen bedrijf, genaamd Sollie Muziek, komt voort uit een passie voor blaasinstrumenten. Al vele jaren ben ik enthousiast fagottist. Mijn bedrijf is begonnen met de verkoop van fagotrieten. Die maakte ik zelf en verkocht ik samen met andere riet-gerelateerde zaken in mijn webwinkel. Tegenwoordig haal ik mijn rieten uit Spanje, en werk ik ze zelf bij tot ze de juiste kwaliteit hebben voor de klant.

De reparatietak van mijn bedrijf ontstond toen ik mijn eigen instrument wilde gaan onderhouden. Op aanraden van de reparateurs waar ik mijn instrument bracht ging ik daar een cursus voor volgen. Zo kwam ik in Wales terecht bij de Malden School of Musical Instrument Repairers van Trevor Head. Hier leerde ik onder leiding van Gary Mills voor saxofoon, fagot, klarinet en fluit de beginselen van het reparateursvak. Dit beviel me zo goed dat ik verder ging oefenen op oude instrumenten met uiteindelijk een zeer bewuste beroepskeuze als resultaat. Mijn bedrijf was sindsdien een feit. Ook heb ik vele bijscholingen gevolgd bij collega’s. Zowel op het gebied van houtblaasinstrumenten als op het gebied van koperblaasinstrumenten. Ook voor fagotten ben ik apart bijgeschoold en inmiddels zeer gespecialiseerd.

Het doel van mijn bedrijf is om uw beroep en/of hobby zo aangenaam mogelijk te maken door uw instrument met grote zorg en precisie te behandelen.